Atelier aan het Roer

Kinderfeestjes

 

Op woensdag- en zaterdagmiddag geef ik in het atelier creatieve workshops om op een bijzondere manier een verjaardag te vieren. Ik hoor vaak terug dat kinderen enthousiast thuis komen met het verhaal dat het leuker is dan de “normale” feestjes.


Je kunt kiezen wat je samen met de kinderen die je uitnodigt wilt maken. Dat kan een regenbooghanger, een talkingstick, leren buideltje of het schilderen en versieren van een houten kistje zijn. Ook is het maken en eten van een echte Italiaanse pizza met heerlijke kruiden uit de tuin een mogelijkheid. Met als extra, het maken van je eigen kruidenthee! In speciale gevallen kan er een drumworkshop gegeven worden. Zie voor meer informatie de agenda


Ik heb ruime ervaring in het werken met kinderen en heb dat altijd met veel enthousiasme gedaan. In de kinderopvang, op asielzoekerscentra en op scholen heb ik verschillende creatieve workshops aan kinderen gegeven.

Tijdens het individuele creatieve proces is het groepsgebeuren ook een belangrijk element. Mijn opleidingen tot pedagogisch werker en rots en water trainer zijn hiervoor een goede basis.


Naast de scholing op de kunstacademie in verschillende teken- en schildertechnieken heb ik een brede interesse en vaardigheid in andere materialen. Klei, hout, steen, stof, papier maché, leer, kralen, planten, wol en mozaïek zijn boeiend om mee te werken. De voldoening die het geeft om de materialen zo vorm te geven dat het recht doet aan wat je uitdrukken wil is een mooi proces. Techniek, gevoel en passie  laten samenvloeien tot een object waar je trots op mag zijn. Mijn plezier ligt in de voorwaarden hiervoor te scheppen en mijn enthousiasme over te dragen.

Vertrouwen op je eigen kunnen, je creatieve bron is belangrijk. Net als werken met mooie en inspirerende materialen in een vertrouwde en gezellige sfeer. Ook, en misschien wel juist, de imperfecties hebben een schoonheid. Ik zeg altijd: het is mooi omdat JIJ het maakt!

Fijn dat iedereen met iets unieks en moois weer naar huis gaat.

Cursussen voor volwassenen

Een aantal keren per jaar organiseer ik cursussen aquarelleren en intuïtief tekenen/schilderen.

Tijdens de cursus aquarelleren ligt het accent vooral op de techniek die daarbij heel belangrijk is. 

In de lessen krijg je voldoende aangeboden om daar mee aan de slag te gaan. Hoe begin je, wat is het effect van verschillende papiersoorten en penselen en hoe presenteer je het werk optimaal. Een korte maar intensieve kennismaking met aquarel.

Bij intuïtief tekenen en schilderen is het diepere gevoel dat binnenin je leeft het hoofdthema. Vanuit ontspanning werk je vanuit je gevoel met steeds verschillende materialen. Elk materiaal heeft een andere kwaliteit die ook andere gevoelens kan oproepen en tot uitdrukking brengen. In een fijne sfeer ga je aan het werk en je staat vaak verbaasd wat er, door je handen heen, uitgedrukt wordt. Aan het einde van de les is er gelegenheid om samen het werk te bekijken en te voelen wat het oproept. Zo kan er vaak iets duidelijker worden wat nog verscholen lag. Dat kan zeer bevrijdend werken.