Sempie

Bij mijn geboorte kreeg ik de naam Germa. Toen ik een klein meisje was gaf ik mezelf mijn naam, Sem. Tijdens mijn jeugd en ook later, werd ik altijd bij mijn zelfgekozen naam genoemd door mijn familie. Alleen mijn moeder noemde mij Sempie. Tijdens het opgroeien tot vrouw, gaf zij mij alle ruimte om mijn creativiteit vorm te geven. Zij stimuleerde mij om mijn eigen stijl te ontdekken en was altijd zeer trots op mijn creaties. Haar leus: 'Vrijheid Blijheid' voel ik altijd zeer goed als ik aan het werk ben.

Mijn vader heeft zijn creativiteit en liefde voor vakmanschap doorgegeven, net als zijn belangstelling voor het werken met verschillende materialen. Zijn onvoorwaardelijkheid heb ik als een enorme steun in mijn rug ervaren.

Ode aan mijn 'roots'

 

Met het geven van de naam Sempie aan mijn maaksels/creaties/objecten, eer ik mijn afkomst, mijn roots. Maar ook de kracht die diep in mijzelf zit verankerd. Ik hou ervan om mensen meer heel te maken, om te maken, te vermaken, iets mooier te maken. Kortom: iets toe te voegen dat schoonheid in zich draagt.


Oneindig potentieel

Als ik aan het werk ben, beleef ik een tijdloosheid, een stilte, een oneindig potentieel waarin het goed toeven is. Objecten ontstaan in deze ruimte, waardoor elk exemplaar uniek is. Ook al lijken het soms eenvoudige creaties, altijd zit er veel aandacht en bijzondere energie in.

Natuurlijke materialen uit Europa

Ik werk met mooie, meestal natuurlijke, materialen. Veelal vind ik ze op mijn rondreizen door Europa. Het samenvoegen van nieuwe, gekregen, gekochte en gevonden materialen is altijd weer een boeiend proces waar ik gelukkig van word! Dezelfde zorgvuldigheid en kwaliteit die ik inzet voor het werken met mensen, verwerk ik in het maken van een Sempie. Mijn missie - de wereld een beetje mooier, kleurrijker en meer heel maken - komt hierin tot uiting. Het is een fijn idee om te weten dat op veel plaatsen reeds een Sempie hangt, staat of wordt gebruikt. En vooral: dat ervan wordt genoten!

Verkooppunten

 

Op verschillende plaatsen in Nederland en Frankrijk zijn Sempies te koop. Informeer naar de mogelijkheden door even contact met mij op te nemen.